Golfhistoria

Min golfhistoria började en tidig vårdag 1988, då en tenniskompis drog iväg mig till en campingplats, en söndagsförmiddag. Nu skall du börja spela golf sade han och tog fram klubbor. Det blev en timmes jordbruk. Jag ber campingen om ursäkt för alla uppslagna jordkakor. Kanske preskriberat nu?!

Följande veckoslutet, köpte jag en begagnad Dunlop järnfemma och började fördärva varenda gräsplätt jag kunde hitta. Efter ett tag började jag träffa bollen hyggligt.

Sommaren 1988 anmälde jag mig till Rydö Golfklubb, eftersom det fanns plats denna klubb. Efter några helger fick jag grönt kort.

När det var dags att skaffa egna klubbor, fanns Rydö’s golfguru Harry Ahlberg, till hands. Det blev ett ”halvsett” McGregor.

Dessa klubbor dög inte så länge. Anders Lindberg, då krögare på Ringenäs Gk erbjöd mig att köpa et sprillans nytt sett Wilson Staff Tour Blade. Det var fantastiska klubbor som förde mig ner till hcp 8.

wilson fg49

År 2009 började min vänsteraxel smärta. Jag hade ihållande smärtor upp till ett par da’r efter en 18-hålsrunda. Jag bytte till mig ett halvsett vänsterklubbor, för att se om jag kunde spela från vänster.

På senhösten 2010 förvärrades smärtorna. Då togs vänsterklubborna fram igen och jag började träna lite. Det gick långt över förväntan. Under tiden som jag jobbade som golfvärd i Spanien 2011, smygtränade jag med en vänsterklubba.

I september 2011 ställdes högerklubborna undan för gott. Jag var nu vänsterspelare. Sedan dess har jag tränat 100-tals timmar och slagit tusentals bollar.

När jag berättade för dåvarande klubbs handikappkommitté fick jag höjt mitt handikapp till 19,0. Jag var uppe och vände på lite över 20. Sedan har handikappet långsamt dalat till dagens 16,0.

Ett mål jag satte upp, var att spela med resultat som motsvarar min ålder 66 år. Det klarades av 2012-09-06. Naturligtvis nettoresultat då.

Ett annat mål var att få spela och representera mitt serielag igen. Det vänner är en utmaning att arbeta mot.

I år 2020 är det världshandikapp som gäller. Då vet man inte vad som kan hända. Blir det sänkte eller höjt handikapp. Jag får återkomma med det.