Protein viktreduktion och sockersug

Jag har under en längre tid besvärats av övervikt. Det började egentligen med problemen på jobbet. Kylskåpet blev då min dagliga tröst. När jag avslutat min anställning, vilket skedde ganska abrupt, tog det några år med fortsatt närvaro till kylskåpet. Mitt ständiga tröstätande skapade förutom övervikt, sjukdomar såsom allergi och astma.

Vid ett av mina otaliga sjukvårdsbesök träffade jag Staffan Lindeberg som arbetade tillfälligt på vårdcentralen. Han tittade lugnt på mig och berättade att jag var överviktig med ett BMI på 31,5.Staffan berättade att mina olika symptom med stor sannolikhet berodde på min övervikt och mitt kostintag. Jag började då läsa på Staffan Lindebergs och Maria Markazits hemsidor. Jag läste och förstod.

Under senare år har det dykt upp oändliga mängder sidor med kostråd. Några av de mer seriösa sidorna är Dr DahlqvistKostdoktorn, och Ann Fernholm.
När man har familj, måste man ta hänsyn till resten av familjen. Att då ändra kostvanor tar lång tid. Min ”kakfamilj” och jag har haft många och långa diskussioner om kolhydrater och proteiner.
Bild: Tant Gul
Dessa diskussioner förekommer ständigt. Frun är duktig på matlagning och kakbakning. Därför har vi näst intill två olika kosthållningar. En kosthållning för frun med potatis, bröd och kakor. En annan är till för mig med grönsaker och kött.
Idag väger jag 76 kilo och mår alldeles förträffligt. Tyvärr har inte mitt skinn hängt med viktreduktionen som jag har tänkt. Kanske att tidens tand fixar till så att skinnet krymper i tvätten. Hahaha.
Må gott och lev väl, därute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s