Jag var en föregångare

När jag är ute och spelar golf med gamla och nya vänner, föreslår jag oftast att den som är färdig först, spelar först. Först färdig gäller även puttning på green. Det sparar mycket tid, vilket är ”icke oväsentligt” i dag med tröttande 5- och 6-timmars ronder.

Redo


Bild: Svensk Golf

Lika ofta förslår jag att spelare med högre spelhandikapp slår ut först (gäller så klart män). För om han slår sist, får han någon form av prestationsångest och försöker slå lika långt som spelaren med ”lägre handikapp”.

Resultatet blir då förödande för honom, med dåliga eller missade slag som följd. Det undviks oftast genom att spelare med högre handikapp får slå ut först.

Man undviker med detta förfarande, att spelare med högre handikapp stressas av att alltid komma sist. För oftast kommer han iväg sist från tee med stress som följd. Vilket är till förfång för alla. Detta gällde naturligtvis främst under sällskapsronder.

Idag 2019 gäller nya friska regler. Då kan man spela ”enligt mina regler” under tävlingar. Vilket förhoppningsvis snabbar på spelet betydligt. Kanske en fyrboll kan komma i mål under 4 timmar vid sommarens spelrundor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s