Om att försöka hitta sig själv i en blogg

Att blogga och att blogga så att man når ut med sitt budskap, är inte lätt. Jag har bloggat på ett otal sidor, bloggar och bloggplattformar sedan början av millenniet.

Under tiden som fritidspolitiker på gränsen till heltidspolitiker, bloggade jag bara om politik. Jag hade då en rent politisk blogg, en Facebook- och en Twitter-sida under Jan Halmstad, Jan af Halmstad och Jan von Osm vid olika tillfällen.

Dessa bloggar är raderade, men kan leva kvar fortfarande lite här och där. Bland annat på Bloggportalen och liknande plattformar.

Jag har fortfarande några bloggar som lever ett eget liv, fast jag inte är så aktiv på dessa numera. En av dessa bloggar är Dagar med KML som handlar om min leukemi. En annan är Dr Lekman som delvis handlar om politik, men mest om medicin. En tredje är Livet som golfspelare, vilken har levt olika liv, både som en vanlig blogg på WordPress.com och WordPress.org tillsammans med Loopia.

Idag har jag hittat mig själv här, när jag såg att mitt namn jansjoberg på WordPress.com var ledigt. Så nu heter min golfblogg sedan nyligen jansjoberg.wordpress.com. När jag betalar någon krona så blir bloggen plötsligt https://jansjoberg.blog.

Dessutom har jag en liten privat Hemsida om kommunikation.

Detta är ”min plats” på Ringenäs range. Här får jag oftast stå i fred när jag tränar seriöst. Jag behöver inte vara rädd för att slå för långt då jag kan hiva iväg bollen diagonalt över rangen. Det känns tryggt för mig. Kanske för andra med, för den delen.