Jag skulle ha trott på mormor istället ….

Jag läser ofta inlägg på Kostdoktorns bloggsida. Här ett utdrag ur ett av de senaste:

”Mitt sätt att hantera det var förut att tvinga mig själv på en strikt kolhydratrik lågkalori-kost. Detta var vad lärare, läkare och staten sa var optimalt för människans hälsa.

Som resultat av min strikta (onaturliga) kost försämrades min hälsa från 16-årsåldern. Jag fick kroniska magproblem, depression och ångest (trots att jag är en naturligt positiv person!), acne, extremt låga energinivåer och en generellt obalanserad kropp. Ingen läkare kunde säga vad som var fel på mig. Det enda råd jag fick var att äta torrt bröd när jag hade magproblem och att öka mitt fiberintag. Detta råd kunde inte ha varit mer fel. 

Efter år av sökande efter svar för att korrigera min dåliga hälsa var det min mamma som föreslog att jag kunde vara gluten- och/eller laktosintolerant. Jag slutade med gluten och laktosrika mejerivaror i september 2010 och har inte sett tillbaka! Förändringen var drastisk och och märktes genast – jag gick ner 10 kg, min energinivå ökade och min acne förbättrades, liksom min allmänna sinnesstämning. Jag kände fortfarande att min hälsa inte var vad man skulle förvänta av en livfull ung människa, men den var definitivt bättre! (När jag berättade för min läkare om min erfarenhet var hon ironiskt nog extremt ogillande och försökte övertyga mig om att jag skulle gå miste om nödvändiga näringsämnen genom att utesluta spannmål med gluten!)”.

Läs hela brevet här>>>

Jag funderar på varför jag inte tar till mig detta och börjar äta enligt LCHF? Troligen för att vi är två i familjen och att den bättre hälften älskar kakor, läsk och sötsaker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s